Кафе на зърна Етиопия Yirgacheffe Ajere WS

  • Марка: EZAR Specialty Coffee

Иргачеф (Yirgacheffe) е малка зона в региона Gedeo, но любопитен е фактът, че с названието Yirgacheffe се определят всички кафета, отглеждани в региона Gedeo. Кафетата Yirgacheffe са изключително специфични и високо ценени, превръщайки се в символ за високо качество и емблема на Етиопия. Характеризират се с ярко подчертана лимонена киселинност, добро тяло и балансиран профил. Освен ярките кафета Yirgacheffe със своите флорални, плодни и пикантни нотки, в региона могат да се намерят и кафета, отличаващи се с балансирани плодови и натурално винени характеристики.

 

Ajere WS е станция, създадена през 1998 г. Днес между 800 и 850 малки фермери доставят своята продукция на станцията. Тя се намира в района Гедео, който на изток граничи с региона Гуджи, на юг и запад с региона Борена, а на север с региона Сидама. Интересен е фактът, че станцията извършва благотворителна дейност, като често подпомага местните училища, включително и с изграждане на нови класни стаи.

 

Кафето от района на Иргачеф е добре известно със своите премиум характеристики и заедно с други два региона: Сидамо и Хаарар са регистрирани като запазена марка на Етиопия, с което се цели популяризиране на етиопските кафета на световния пазар. Силно изразеният аромат и ярко запомнящите се цитрусово-флорални нотки правят кафето фаворит за любителите на еспресо напитките.

 

Предлаганото от Eтиопско кафе EZAR е подходящо за консумация под всякаква форма. Особено подходящо е за приготвяне на капучино и лате напитки, както и за консумация под формата на еспресо за онези потребители, които искат да се докоснат до богатия вкус на африканските кафета.

22,90 лв.
Базова цена:22,90 лв.
Характеристики
Доставка
Защото кафето EZAR е по-различно
Характеристики
Сорт
Heirloom
Произход
Етиопия, Регион: Yirgacheffe, Gedeo
Производител
Ajere WS
Обработка
натурална
Метод на събиране
Ръчно
SCA точки
86 (TPS Q-Arabica Grader)
Нотки
праскова, карамел, зелен чай, мандарина
Киселинност
7 от 10
Време за прибиране на реколтата
Октомври - Януари
Тип почва
Червено-кафява
Надморска височина
1950 мнмр
Напояване
Естествени валежи
Качество
Yirgacheffe Grade 1, Scr.15+
Тяло
8 от 10
Аромат
9 от 10
Доставка

 

Бърза и сигурна доставка

 

Стремим се да доставяме поръчките в рамките на 2-3 работни дни. Освен това опаковаме кафето в защитена среда и надеждна опаковка, и го изпращаме до вас с любов.

Защото кафето EZAR е по-различно

✔️Изпичаме кафето на малки партиди.
  • Работим с малки ферми и подбираме само най-добрите кафени зърна, според строгите ни стандарти за контрол на качеството. Печем кафето на малки партиди на собствени машини, за да сме сигурни, че ще имаме контрол върху процеса на изпичане, стараейки се да извлечем максимума от специфичните вкусове и аромати на всеки сорт кафе.
✔️Доброто кафе се нуждае от добра опаковка.
  • Пакетираме кафето до броени часове след изпичането му в пакети с едностранен вентил, който запазва зърната ви свежи и ароматни за по-дълго време.
✔️Бърза и сигурна доставка
  • Стремим се да доставяме поръчките в рамките на 1-2 работни дни. Освен това опаковаме кафето в защитена среда и надеждна опаковка, и го изпращаме до вас с любов.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Подобни продукти
Вземи сега, плати по-късно с New Pay
Как работи NewPay?

Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката Ви вместо Вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:

  • Отложено до 30 дни от момента на изпращане на поръчката без оскъпяване. За покупки на стойност до 400 лв.
  • Плащане на 4 вноски. Заплащате 20% от стойността на поръчката си на момента с карта. Останалата сума се разделя на 3 равни месечни вноски без оскъпяване. За покупки на стойност до 1000 лв.
  • Плащане на 6 вноски. Стойността на поръчката се разпределя в 6 равни месечни вноски с оскъпяване. За покупки на стойност до 2000 лв..
Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.